La invitația Oameni și Companii, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România a participat la dezbaterea organizată pe 1 noiembrie 2016, la București, având ca temă reducerea și prevenirea comerțului ilicit din România.

Alături de noi au mai fost prezenți specialiști reprezentând Ministerul Justiției, Direcția generală a Vămilor, Asociația Industriei de Protecția Plantelor, A.N.A.F., Camere de Comerț bilaterale, Protecția Consumatorilor, IGPR- Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România, companii private care activează în domenii afectate de economia subterană .

Economia subterană, comerțul ilegal, inclusiv cel cu produse contrafăcute sau piratate, au un impact semnificativ asupra veniturilor bugetare, afectează sectoare economice importante și au impact negativ asupra bugetului de stat. Prejudiciul identificat din evaziunea fiscală în România, în primele patru luni ale lui 2016, se ridică la circa trei miliarde de lei (670 milioane de EURO), conform Ministerului de Finanțe.

Programul va continua în 2017 cuprinzând dezbateri, conferințe și comunicare digitală.