Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași a reușit să câștige un proiect în valoare de 100.000 de euro, finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale AFIR. Proiectul asociației ieșene își propune realizarea unui lanț scurt de aprovizionare și desfacere a produselor agricole la nivel local. Magazinele de proximitate “La Băcănie” au obținut o finanțare de 100.000 de euro pentru desfacerea produselor locale

Președintele asociației, Iustinian Rusu Cozma a declarat la Radio Iași că prioritatea o reprezintă atragerea consumatorilor către produse românești, proaspete, ecologice dar și promovarea fermierilor autohtoni și nu în ultimul rând conștientizarea consumatorilor asupra importanței hranei locale și a susținerii micilor afaceri de pe plan local.

Județul Iași are aproximativ 1.800 de magazine de proximitate și peste 50 de producători locali care pot oferi produse de cea mai bună calitate.

În urma unei analize de piață rezultă că prin acest proiect în magazinele de proximitate La Băcănie vor fi create rafturi personalizate pentru producătorii locali tocmai pentru a se deosebi de marile lanțuri de magazine existente pe piața din județul Iași.

Prin acest proiect se va dezvolta și o piață locală denumită Piața La Băcănie, la care vor avea acces tot mai mulți producători prin înscrierea în cadrul aplicației electronice cu ajutorul căreia producătorii vor putea acoperi cererea de pe piață, venită din partea consumatorilor.

Prin intermediul proiectului se vor organiza evenimente cu producători locali, se va pune tot mai mult accent pe susținerea micilor producători din județul Iași dar și din județele vecine.