„SOLUȚII PENTRU DIGITALIZAREA SECTOARELOR HORECA ȘI RETAIL” – TEMA WEBINARULUI COALIȚIEI PENTRU LIBERTATEA COMERȚULUI ȘI A COMUNICĂRII DIN 27 MAI

„SOLUȚII PENTRU DIGITALIZAREA SECTOARELOR HORECA ȘI RETAIL” – TEMA WEBINARULUI COALIȚIEI PENTRU LIBERTATEA COMERȚULUI ȘI A COMUNICĂRII DIN 27 MAI

Vom discuta cu specialiști în domeniu despre principalele nevoi, avantaje și provocări pe care le presupune procesul transformării digitale pentru cele două sectoare, despre restructurarea mijloacelor și strategiilor de lucru datorită digitalizării, precum și despre soluții de comunicare digitală.

Întâlnirea este organizată de CLCC cu suportul Microsoft România. Moderatorul întâlnirii, Constantin Rudnițchi  Director Executiv CLCC, îi are ca invitați speciali pe Radu Tănase – HORA România, Reprezentant – Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), Feliciu Paraschiv – Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR), Nic Vasiliu – Microsoft România, Elena Badea – Valoria Business Solutions.

Evenimentul este dedicat reprezentanților HoReCa și Retail, iar participarea este gratuită, prin completarea formularului disponibil în invitația de AICI!

Activitati

  • O nouă întâlnire a comunității CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării va avea loc Joi, 27 Mai, orele 15.00-17.00, pe Microsoft Teams, și propune o dezbatere despre modul în care criza provocată de coronavirus accelerează tranziția sectoarelor HoReCa și Retail spre digitalizare – trenduri, soluții, inovații și comunicare digitală.

  • Scrisoare deschisa: ANCMMR roaga respingerea propunerii legislative PL-x 587/2019 pentru modificarea unor acte normative in domeniul reglementarii produselor din tutun, prevederile acesteia impactand activitatile economice ale comerciantilor, fara a-si atinge obiectivele de sanatate publica.

  • ”Puțin patriotism nu strică, ar trebui să ne determine să consumăm produsele românești, iar nu pe cele din alte țări, să fim conștienți că acum și noi avem tot felul de produse la standarde competitive”.

  • Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijolocii (ANCMMR) a fost singura organizație din România care a participat în această săptămână la consultările de la Bruxelles pe tema sistemului Track & Trace.

Comunicate

  • Producătorii au obligația de a atinge obiectivele de mediu privind colectarea ambalajelor introduse de ei pe piață, care, conform legii sunt în sarcina lor, însă ei vor să rezolve problema cu ajutorul comercianților, sub  coordonarea lor.

  • Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) cere Președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, analizarea atentă a legii 182/2020, privind plafonarea prețurilor.

  • Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) solicită autorităților ca micile magazine să rămână deschise și să nu le fie restricționată activitatea, în contextul Decretului de instituire a stării de urgență.